Explorar los documents (9 total)

Prouvènço e Catalougno : Philippe Martel revient sur les rapports occitano-catalans dans l'histoire
Martel, Philippe (1951-....)
Ce texte de Philippe Martel est issu de la conférence prononcée à Aix en Provence le 16 Mai 2019 lors de la Convention du Forum d’Oc de Provence-Alpes-Côte d’Azur, organisée en partenariat avec le Cercle Català de Marsella.
Parlar de deman / Felip Martel [conferéncia]
Martel, Philippe (1951-....)
Conferéncia de Felip Martel enregistrada lo 9 de julhet de 2014 a l'escasença de la 38ena edicion de l'Universitat Occitana d'Estiu de Nimes, qu'aviá per tèma annadièr Occitània en camin, 1914-2014 e dont lo tèma d'aquela jornada èra E uèi...

Felip Martel, professor al departament d'occitan de l'Universitat Montpelhièr III presenta un estudi sus l'utilizacion contemporanèa de la lenga occitana e sa dinamica : diparicion dels locutors naturals, neo-eiretièrs, neo-locutors...
700 ans de revòltas occitanas / Felip Martel [conferéncia]
Martel, Philippe (1951-....)
Conferéncia de Felip Martel enregistrada lo 6 de julhet de 2014 a l'escasença de la 38ena Universitat Occitana d'Estiu de Nimes qu'aviá per tèma annadièr Occitània en camin, e dont lo tèma d'aquesta jornada èra Istòria.
L'imatge del meridional dins l'istòria / Felip Martel [conferéncia]
Martel, Philippe (1951-....)
Conferéncia de Felip Martel enregistrada lo 7 de julhet de 2008 a l'escasença de la 32ena Universitat Occitana d'Estiu que lo tèma annadièr èra Occitàna, passat e avenidor, e dont lo tèma de la jornada èra Passat.
Renaissença felibrenca / Felip Martel [conferéncia]
Martel, Philippe (1951-....)
Conferéncia de Felip Martel enregistrada lo 7 de julhet de 2008 a l'escasença de la 32ena Universitat Occitana d'Estiu de Nimes qu'aviá per tèma annadièr Occitània, passat e avenidor, e dont lo tèma d'aquesta jornada èra Passat.
Occitans en chamin, una istòria de seguir / Felip Martel [conferéncia]
Martel, Philippe (1951-....)
Conferéncia de clavadura de Felip Martel registrada lo 12 de julhet de 2006 a l'escasença de la 30ena Universitat Occitana d'Estiu de Nimes, dont lo tèma annadièr èra Occitània tèrra d'acuèlh, tèrra de partença.
Remesa dels insignes de Cavalièrs de las Arts e de las Letras : discorses dels recipiendaris
Verny, Marie-Jeanne
Martel, Philippe (1951-....)
Lo divendres 8 de genièr de 2015, se debanèt al CIRDÒC la remesa dels insignes de Cavalièr de las Arts e de las Letras a Marie-Jeanne Verny e Philippe Martel, de las mans de Loïc Depecker, delegat general a la lenga francesa e a las lengas de França.
Per l'escasença, los dos recipiendaris prononcièron de discorses a l'entorn de la pluralitat de las lengas de França e de lor percors personal.
La Nòva Cançon occitana : révolution en occitan, révolution dans la chanson occitane ? / Philippe Martel
Martel, Philippe (1951-....)
Lieutard, Hervé
Torreilles, Claire (1946-....)
Verny, Marie-Jeanne
Forêt, Jean-Claude
Gouiran, Gérard (1945-....)
Martel, Philippe (1951-....)