fabrica

Basa : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Arnaud Cance

Arnaud Cance

Domaine d'activité : Chanteur
Genre : Chanson Polyphonie Pop/Rock
Secteur : Musique Danse
Aire culturelle : Languedoc
Occitan : Moitié-Moitié
Support : Spectacle vivant
LigamsPercors

Es amb lo grop Brick-a-Drac que lo cantaire Arnaud Cance fa sos primièrs passes sus scèna en 2004. L’annada seguenta, farga la formacion Tres a Cantar amb Olivier Daillut e Arnaud Péan a l’entorn d’un repertòri de cants tradicionals.
En 2008, crèa un espectacle Cansons, ont torna prene e adapta en sòlo de cançons popularas occitanas, abans de rejónher l’annada seguenta Le Comité, amb lo qual enregistra l’album Chut !, joiós mescladís de ragga, d’electrò e de trad.
En 2011, Arnaud Cance concep la partida musicala del conte Le Chemisier jaune als costats de la contaira nauta-legeriana Séverine Sarrias, que l’acompanha sus scèna a la flaüta, a la cornamusa, a la guitarra e a la shruti-box. Es tanben lo complici del contaire Yves Durand dins l'espectacle Tè tu ! Tè ieu !, una creacion originala que repensa contes e cants populars lengadocians.
En 2014, participa als 38ens Rencontres d'Astafòrt, ont entamena un trabalh d’escritura e de composicion en vista de sortir son primièr album sòlo, en setembre de 2015.


Practicas novèlas

Musicaire eclectic, colora en sòlo cada tròç d'una larga paleta de ritmes e de sonoritats en s'acompanhar a la guitarra, amb de percussions corporalas e a la loop station (sampler). Arnaud Cance, es tanben una votz, calorosa e pivelanta, que sap tant transmetre una emocion coma desrevelhar l’enveja de dançar.

En atèsta son darrièr projècte, Saique Benlèu, que desvela un univèrs tendre, fosic e claufit de poesia.

 Contactez nous a propos de cette page