fabrica

Basa : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Bufa lo Cerç e raja l'Òrb / Souffle le Cers et coule l'Orb

Bufa lo Cerç e raja l'Òrb / Souffle le Cers et coule l'Orb

Genre : Film documentaire
Secteur : Audiovisuel
Aire culturelle : Languedoc
Occitan : Moitié-Moitié
Support : DVD
Date : 2015
Extent : 17 min.
Créateur : Hélène Morsly
Fait partie de : Maremar
Languedoc-Roussillon Cinéma
Relation : Bufa lo Cerç e raja l'Òrb / Helène Morsly


Un filme realizat dins l'encastre d'una residéncia al licèu Jean-Moulin de Pesenàs, mesa en plaça per Languedoc-Roussillon Cinéma e lo CIRDÒC-Mediatèca occitana, finançada per la DRAC LR, e produsit per l'associacion Maremar. 2015 / 17'.

A l'entorn d'imatges d'archius realizats per Michel Cans dins las annadas 1950, un «  road movie lengadocian » per dire « la fin del vilatge », la fin d'un monde e la debuta d'un autre, caotic, incertan, dins lo qual òm ensaja, de còps que i a, de se penjar per de brancas que menaçan de tot emportar en tombar.

Òm a paur. Òm es sol. Alara, òm se jai dins l'èrba, jos una rota desèrta, òm escota lo vent e lo flume que davala vèrs Besièrs, òm se remembra un poèma de Joan Bodon, òm l'ausís... Endacòm d'enfants cantan, luènh, dins la cort d'una escòla, benlèu.

“La pluèja tomba fina. Sul fieral, pel camin”.

I creire, totjorn. Perque i sèm forçats.
Qu'i a un avenir, e que serà comun.
Dels imatges d'ièr a los d'uèi, la votz de la realizatritz se mescla a las dels liceans. Dels tèxtes de Joan Bodon en passant per l'inspiracion d'Ives Roqueta, aquel poèma filmat ditz l'estacament als territòris, la volontat de crear de comun sens relambi dins un moment de nòstra istòria que las velleitats de separacions e de fracturas son multiplas.

Creacion sonòra e musicala :  Guillaume Beauron

De veire sus Occitanica : Bufa lo Cerç e raja l'Òrb / Helène Morsly




Contactez nous a propos de cette page