fabrica

Basa : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Contes : « Lo rei de las agraulas / Le roi des corbeaux »

Contes : « Lo rei de las agraulas / Le roi des corbeaux »

Genre : Conte
Secteur : Conte
Aire culturelle : Languedoc
Occitan : Moitié-Moitié
Support : Spectacle vivant
Créateur : Yves Durand


Negre, lo rei dels corbasses, blava l'èrba que canta lo jorn e la nuèit, verd, lo monde inversat... Pòt èsser long de còps, lo camin de la vida, cargat de trabucs e de buscas sus las qualas podèm trabucar, de còps freg, de còps caud mas totjorn colorat del pincèl de las nòstra envejas que despassan la rason. E alara, sèm esmoguts...

PRESENTACION

Lo rei de las agraulas es un conte collectat e tornat escrich al sègle XIX per Jan-Francés Bladé (contes e legendas popularas de Gasconha). Es l'istòria d'aquel rei transformat, li e son pòble, en agraula per un Masc, un Fachilièr. Se marida amb la mai jove de las filhas de l'òme verd. N'a pas que dètz ans e deurà esperar sèt ans, pas un jorn de mens, per veire la forma del Rei de las agraulas quand dormís amb ela. Aprèp fòrça paciéncia e un fum d'envejas retengudas, aprèp fòrça espròvas e camin percorrut, la Pichòta Reina retrobarà son amorós jos la forma d'un òme. Lo sòrt n'es lançat. 

NOTA D'INTENCION

Ives Durand desirèt donar una granda plaça a l'univèrs oniric present a las originas d'aquel conte tradicional de Gasconha. Pr'aquò, decidèt de collaborar de nòu amb Coline Hateau, plasticiana, per fin de portar un tractament visual a l'istòria, en 3D. L'objectiu es de donar tres interpretacions del conte : una literària jos la forma de raconte, una visuala per l'intermediari de la projeccion e la scenografia, e una sonora. 

EQUIPA ARTISTICA

Conte : Yves Durand 
Teatres d'ombras : Coline Hateau
Mesa en scèna : Vincent Lahens
Musica : Emmanuel Valeur

FICHA TECNICA 

Espectacle bilingüe francés / Occitan 
Tot public a partir de 5 ans. 
Durada : 1h00

CONTACTE DIFFUSION

Label Sirventés : 06 60 50 53 83 – conte.rue@sirventes.com


Contactez nous a propos de cette page