fabrica

Agenda : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Ateliers Patrimoine Culturel Immatériel

Ateliers Patrimoine Culturel Immatériel

Secteur : Patrimoine
Aire culturelle : Languedoc
Date : 2018-01-17 09:30
2018-01-17 17:00
Créateur : Ethnopôle GARAE
Université Toulouse - Jean Jaurès
Université Montpellier - Paul Valéry
Ajouter a mon calendrier +


En 2016, a l'iniciativa de las universitats de Montpelhièr – Paul Valéry e de Tolosa – Jean Jaurès, se metèt en plaça una formacion de màster titolada « Expertisa etnologica en patrimòni immaterial ». Constituissiá alara una responsa als besonhs, exprimits pels actors (associacions, collectivitats territorialas, Estats), en competéncias etnologicas per identificar, expertisar e valorizar de biaisses de dire e de faire que la comunautat o un grop exprimís per aqueles un sentiment fòrt d'identitat, e notadament d'identitat dins lo temps. Çò que se recampa sovent d'un biais practic, mas pas totjorn satisfasent, jol tèrme de « tradicions ».
Es dins lo quadre d'aquesta formacion universitària que dintran los Talhièrs del Patrimòni Cultural Immaterial organizats dins los locals de l'etnopòl GARAE, que sas òbras foguèron pionièras en matèria de patrimòni etnologic e d'etnologia del patrimòni. En aculhir los estudiants de Montpelhièr e de Tolosa pels quals constituisson una part importanta de lor ofèrta de formacion, aqueles talhièrs s'adreiçan tanben als professionals e actors socitoses de dispausar de las aisinas necitas a l'apreension de la nocion de « Patrimòni Cultural Immaterial ».
Venents dels servicis centrals del ministèri de la Cultura, de la DRAC Occitània, del païsatge associatiu, de las universitats, del CNRS o del mond dels musèus, los diferents intervenents rendràn compte de lors accions e de lors reflexions sus un tèma qu'a largament tornat compausat las linhas de fòrça del mond patrimonial.

Dimècres 17 de genièr

9h30 - 12h30 : Comunautats e PCI [matinada comuna a las jornadas d'estudis Comunautats patrimonialas, entre participacion e apropriacion, IIAC-Lahic / MuCem, Marselha]
Introduccion : comunautats e comunautats patrimonialas o los benfaits dels qualificatius
Claudie Voisenat
Comunautats e PCI : apròcha juridica
Noé Wagener
Quina(s) comunautat(s) per la rumba catalana ?
Arnauld Chandivert e Hervé Parent

14h - 17h : Politica, economia e torisme dins lo quadre del PCI
Torisme, PCI e desvolopament : consideracions generalas
Magali Demanget
Mediacion toristica e etnologia dins lo País d'Art e d'Istòria del vivarés meridional
Isabelle Chavanon

Programa del diluns 15 de genièr
Programa del dimars 16 de genièr
Programa del dijòus 18 de genièr
Programa del divendres 19 de genièr



Contactez nous a propos de cette page