fabrica

Basa : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Fira Mediterrània de Manresa

Fira Mediterrània de Manresa

Domaine d'activité : Festival
Secteur : Musique Théâtre Arts de rue Traditionnel Conte
Aire culturelle : Catalonha
Support : Festival
Membres : David Ibañez


La Fira Mediterrània de Manresa es un mercat d’espectacles qu’acampa las novèlas creacions artisticas inspiradas pels traches culturals pròpris de Catalonha e de la Mediterranèa. Se celèbra a cada annada dempuèi 1998 e es vengut un quadre d’escambis entre professionals del sector que vendon e crompan d’espectacles.

La Fira Mediterrània a un caractèr interdisciplinari e regropa los diferents lengatges artistics : arts visuals, circ, dança, exposicions, musica, narracion orala e teatre. Los espectacles programats son de diferents formats -pichòt, mejan o grand-, de sala o de carrièra, e adreçats tant al public adulte coma al familial.

La programacion artistica es basada sus dos axes fondamentals :

- La cultura populara : compresa com la qu’alarguís la basa sociala de la cultura, en la fasent arribar a de collectius e de publics novèls.

- Las musicas del monde, amb una atencion especiala a la Mediterranèa.

Parallèlament, la lòtja professionala es un punt privilegiat, un forum ont metre en contacte artistas e creators, programators, gestionaris culturals, institucions, entitats del 3en sector, associacions e industrias culturalas.

 


Contactez nous a propos de cette page