fabrica

Basa : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Jean-Yves Agard

Jean-Yves Agard

Domaine d'activité : Conférencier
Genre : Conférence
Secteur : Ethnologie / PCI
Aire culturelle : Limousin
Occitan : Un peu
Support : Spectacle vivant


Joan-Yves AGARD es diplomat d'un Doctorat en sociologia (antropologia sociala) Universitat de la Sorbona- Renat Descartes, Paris V, 2004. En coeréncia amb sa formacion methodologica en antropologia, fondada principalament sus d'apròchis qualitativas etnograficas, s'especializa dins l'analisa de la diversitat, de l'identitat, de la cultura e de la socializacion professionala dins las organizacions.
Au sen del camp de la «Industrias creativas», sas recèrcas lo menon a s'interrogar d'una part sus los ligams entre la mobilizacion d'identitats culturalas, en question notadament amb lo ròtle dels idiòmas dins la coesion sociala (sentiment d'apartenéncia), e l'atractivitat dels territòris (exemple del Perigòrd en Region Aquitània – narracion dels territòris) ; e d'autre part sus la rescontra de l'alteritat en mitan professional en observant la socializacion dels actors en situacion de mobilitat nacionala e internacionala dins las organizacions e lors capacitats adaptativas dins lors novèls mitans culturals.
Trabalhèt aital sus los quadres expatriats, las trajectòrias e las carrièras d'artistas.        


Jean-Yves Agard ensenha actualament al sen de la KEDGE Business School a Bordèu  (descobrir lo site AQUI)Contactez nous a propos de cette page