fabrica

Basa : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Guy Bertrand

Guy Bertrand

Domaine d'activité : Musicien Conférencier
Genre : Conférence Trad/Populaire
Secteur : Musique Ethnologie / PCI
Aire culturelle : Languedoc
Occitan : Un peu
Support : Spectacle vivant


BIOGRAFIA

Guy Bertand es un musician e etnomusicològ francés. Recep una formacion classica al conservatòri a raionament regional de Tolosa.

Director musical del Conservatòri Occitan e dels Ballets occitans de Tolosa dins las annadas 1980, devendrà en seguida ensenhaire d'etnomusicologia a l'Universitat del Mirail de Tolosa, abans d'obrir lo despartament de musicas tradicionalas al conservatòri de Perpinhan. Dempuèi qualques annadas ara, Guy Bertrand es cargat de mission Accion Culturala al conservatòri a raionament regional de Lion.
Propausa aital, de conferéncias nombrosas, en particulièr a l'entorn de la rumba catalana. En efièch, es a partir de montatges vidèo d'archius, e mai recentas, que Guy Bertrand nos fa viatjar dins l'univèrs de la rumba per comparason amb sas cosinas de Cuba e de Còngo.


ACTUALITAT 

Les musiciens gitans de la Rumba, Ed.de la Flandonniere, 2018. 

Noirrit dels testimoniatges reculhits per Guy Bertrand al cors d'annadas de cèrca e de collaboracion, sublimament illustrat de clichats en negre e blanc, l'obratge Les musiciens gitans de la Rumba es una referéncia per comprene aquel genre musical e descobrir la virtuositat de sos actors. La Rumba catalana fa a l'ora d'ara l'objècte d'una demanda d'inscripcion al patrimòni cultural immaterial de l'Unesco.


Descobrir l'obratge sul site de l'editor : http://www.editionsdelaflandonniere.com/2018/07/02/les-musiciens-gitans-de-la-rumba/  


Contactez nous a propos de cette page