mediateca

Webotèca : Tèxtes, sons, vidèos, imatges, sites web : tota la documentacion numerica occitana recampada dins la Mediatèca d'Occitanica
Licéncia Licence Ouverte
Radio Occitania
Période évoquée19..
20..
Langueoci
fre
DroitsCIRDOC - Institut occitan de cultura
RéutilisationLicence ouverte
Permalienhttps://occitanica.eu/items/show/20982
Création de la notice2019-10-13
Mise à jour de la notice2023-02-21 CN
Accéder à la notice au format


Embed

Copy the code below into your web page

vignette_RadioOccitania.jpg
Radio Occitania [Web radio]
Radio Occitania es una radiò associativa tolosana creada en 1981. Trabalha a la promocion de la lenga e de la cultura occitanas (80 de cent dels programas son en òc) mas tanben d'autras lengas parladas en région Occitània (catalan, espanhol, portugés, african, antilhés, etc.).
Amb l'apparicion de las radiòs liuras, a la seguida de la disparicion del monopòli radiofonic d'estat en 1981, podon s'estructurar de vertadièrs organs d'espandiments radiofonics especifiquement dedicats a l'occitan.
Guy Mimart, alara jove jornalist de 35 ans a Radiò França, constata qu'existís pas de radiò occitana dins lo canton tolosan. Decidís alara de ne crear una. Titular de frequéncias d'emissions sus la banda FM en País tolosan, de Comenge, de Lauragués e de Roergue, Radio Occitania difusa tanben en streaming sus Internet.
La radiò difusa cada jorn d'informacions regionalas, nacionalas e internacional en lenga nosta, aital que d'emissions variadas sus l'economia, lo cinemà, l'espòrt, la politica o encara la musica. Trabalha en aliança amb las radiòs occitanas Ràdio País e Ràdio Lenga d'Òc Montpelhièr.
Radio Occitania es membre fondator de la Federacion Interregionau deus Mèdias Occitans (FIMOC).