fabrica

Basa : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
« Positive Energy Tour » - ateliers itinérants <br /><br />

« Positive Energy Tour » - ateliers itinérants

Secteur : Association
Aire culturelle : Languedoc
Occitan : NC
Date : 2015
Créateur : Association SolaR'ythm


PRESENTACION

De talhièrs pedagogics per acompanhar l'evolucion de nòstres mòdes de vida
Per mièlhs concebre los enjòcs màgers als quals fan fàcia las nòstras societats, l'experimentacion es primordiala e la metem en òbra per divèrses otisses pedagogics e ludics. 
Las ressorsas fossilas nos an ofèrt una energia quasi illimitada que nos a desliurat de las constrenchas temporalas. La rarefaccion d'aquelas ressorsas nos obliga uèi a tornar pensar nòstre rapòrt a aquelas doas nocions : energia e temps. Concebèm de talhièrs per viure de las experiéncias formatritz per experimentar a travèrs lo jòc, per far avançar nòstres reflexions e iniciar d'accions individualas e collectivas. Que siá pel jòc, l'immersion, lo questionament, la discutida, podèm abordar a travèrs d'aquelas doas tematicas claus tot un panèl de subjèctes ligats a nòstres mòdes de vida en general : abitat, mobilitat, alimentacion, produccion e consomacion d'energia, educacion, accès a l'informacion, etc. 
De la mobilitat solara per anar al vòstre rencontre
En coeréncia amb los subjèctes que tractam, nos desplaçam amb un tandèm solar que ròtla a energia positiva, produsent mai d'energia que ne'n consoma. Per suscitar d'unes rencontres, vectors de motivacion e de mesa en movement, per questionar e far evoluar nòstres rapòrt a la mobilitat, per crear ensemble lo monde de deman. 
De temps d'ofrir !
Quala es l'influéncia del nòstre rapòrt al temps sus nòstras causidas quotidianas ? Es que n'avèm totjorn lo contròla ? Cossí lo vivèm ? I vesèm una nocion clau dins l'evolucion actuala dels nòstres mòdes de vida. Partejam nòstras interrogacions amb vos. 

EQUIPA  

Marion Bourgeois 
Robin Serre-Ardill

FICHA TECNICA 

Lo projècte s'adapta e evoluís en fonccion del projècte e del site d'acuèlh. Contactar l'associaicon per davantage de detalhs. 

CONTACTE DIFUSION

Site internet de l'associacion e del projècte : https://www.ateliersdelenergieetdutemps.fr/


Contactez nous a propos de cette page