fabrica

Basa : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Monica Sarrasin

Monica Sarrasin

Domaine d'activité : Écrivain
Genre : Roman
Secteur : Littérature
Aire culturelle : Limousin
Occitan : Tot en òc


Nascuda lo 28 de junh de 1939 a Limòtges, Monica Sarrasin es una autritz lemosina.

Pendent son enfança, auzís e compren la lenga occitana, mas es enebida de la parlar..

Cap a sos 60 ans, en ajudant sa tanta tocada per la malautiá d'Alzheimer, gausa li dire qualquas frasas en occitan, aquela tanta li respondra en occitan, a partir d'aquel moment Monica arresterà pas de parlar aquela lenga que s'èra totjorn enebida.

Esitanta a la debuta, decida d'anar a de cors d'occitan que trobarà passionants.
Es a partir d'aquel moment que se virarà cap a l'escritura.
Son primier ensag foguèt un retrach de sa tanta, desapareguda despuèi, la Lison, que partejarà amb son talhièr d'escritura e mandarà a un concors literari, recep lo segon premi.

Escrirà alara dos libres sus la Lison, editats per l'ostal d'edicion Lo Chamin de Sent Jaume.

Despuèi s'arresta pas d'escriure et en 2009, a l'atge de 70 ans, s'inscriu a l'universitat Paul Valèri de Montpelhièr alfin d'i far un cursus LLCER Occitan fins al master 2 que capitarà en 2013.

Despuèi 2018, en parallèla de sa passion de l'escritura, recompensada mai d'un còp coma amb lo premi Jaufré Rudel, en mai de 2017 decernit sus l'ensemb de sos obratges, o encara en ajant un de sos racontes aparéissant al program del CAPES occitan de 2019 ; Monica es benevola a la Libraria Occitana de Limòtges, ont i aviva de " cafès platussants", de moments d'escambis per charrar en lenga nòstra.


Contactez nous a propos de cette page