fabrica

Basa : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Trio SERR - Poesia lirica dels trobadors / Egipte

Trio SERR - Poesia lirica dels trobadors / Egipte

Genre : Médiéval/Musiques anciennes Concert Expérimental/Contemporain
Secteur : Musique Littérature
Aire culturelle : Provence
Occitan : Moitié-Moitié
Support : Spectacle vivant
Date : 2022
Extent : 55 min
Créateur : Clément Gauthier
Thomas Lippens
Guilhem Lacroux


PRESENTACION

En arab, Serr es lo secrèt. en occitan, Sere, es la clartat matinala. Lo projècte musical Serr propausa la fusion en clar-e-brun de l’ombra e del lum, nocions tan caras als trobadors, per fin de desvelar çò que pòt pas èsser regardat en fàcia, en enigmas, jòcs de mots e d’imatges…

Sus la basa d’un ensemble de cansos eritat dels trobadors, los artistas se lançan dins un quista que questiona lo sens poetic prigond d’aquel repertòri aitant que son ligam amb la musica : modalitat, oralitat, periodicitat. Motz e so, lo mot e lo son. 
Dins un segond temps, una partida d'aquel repertòri (nud, es a dire, unicament las linhas melodicas eissidas dels manuscrits) es fisada a un triò de musicians egipcians : Hossen el Awamy (flûte kawalla), Sayyed Imam (cant) e un percussionista a definir. 

L'idèa es de metre la matèria de la canso al centre d'aquela rencontre, cada triò de son costat aurà trabalhat las melodias en foncion de sa pròpria cultura musicala e de l'estil de cada musician.

Los dos triòs pòdon evoluir e se produire cadun d'un biais independent e se tornar trobar per devenir sextet : SERR deven alara SERR/SERE.


EQUIPA ARTISTICA

Clément Gauthier
Thomas Lippens
Guilhem Lacroux 


CONTACTE DIFUSION 

lefilproduction@gmail.com
Bénédicte Roux 06 76 90 15 80
julien REGI 06 27 34 12 58


Contactez nous a propos de cette page