mediateca

Iconotèca : Tèxtes, sons, vidèos, imatges, sites web : tota la documentacion numerica occitana recampada dins la Mediatèca d'Occitanica
Licéncia Licence Ouverte
Fasèm de mascaraduras :  un projet artistique autour de la langue d'Oc
AuteurLycée Saint Géraud (Aurillac)
Date d'édition2023
Auteur(s) secondaire(s)Couderc, Jean-Charles. Artiste
Ostal del Telh (Aurillac)
SujetCollections d'affiches
Affiches -- Aurillac (Cantal, France) -- 21e siècle
SourceMediatèca occitana, CIRDOC-Béziers, Fonds iconographique

Période évoquée20..
Type de documentCollection
image fixe
Langueoci
Formatimage/jpeg
DroitsCIRDOC-Institut occitan de cultura
RéutilisationLicence ouverte
Permalienhttps://occitanica.eu/items/show/60377
Création de la notice2023-07-11 EM
Accéder à la notice au format



Embed

Copy the code below into your web page

Vignette-IC-ODT004.jpg
Sommaire
Somari
L'associacion Ostal del Telh collabòra amb de liceans per un projècte artistic a l'entorn de la lenga d'òc [Colleccion d'imatges]
Aquelas afichas son estadas fargadas dins l'encastre d'un projècte nommat « Fasèm de mascaraduras », a l'iniciativa de l'associacion Ostal del Telh, pel qual foguèt convidat l'artista plastician occitan Joan-Carles Codèrc per tal d'animar una setmana de talhièr amb la classa de 1ra Bac Pro Comunicacion Visuala e Pluri Mèdia del licèu St-Géraud a Orlhac, en coordinacion amb lor professor d'arts aplicadas, Fred Le Falher.
Per una setmana al mes de genièr de 2023, los liceans avián coma mission de realizar cadun una aficha que corresponde a l'estetica de las afichas reivindicativas de Mai 68 o de la lucha de Larzac, en trobant un eslogan novèl sus un tèma de lor causida e en lenga d'òc.

Cada licean trabalhèt sus un projècte d'aficha, dels borrolhons fins a la serigrafia. La darrièra etapa del projècte consistissiá a placardar las afichas per las carrièras d'Orlhac suls panèls d'afichatge liure.