fabrica

Basa : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
« Tròbas Nòvas, entre Occitan et Orient »

« Tròbas Nòvas, entre Occitan et Orient »

Genre : Concert
Secteur : Musiques anciennes/savantes
Aire culturelle : Gascogne
Occitan : Moitié-Moitié
Support : Spectacle vivant
Date : 2023
Extent : 60 min.
Créateur : Pascal Caumont
Louis Merlet
Paco Labat


PRESENTACION


Lo triò s'inspira de las sorsas de la peninsula iberica e del sud de França per d'escambis ont se crosan la poesia occitana, los mòdas arabo-andaloses e creacions personalas. Lor musica evòca lo rencontre, los cants e los exilis de femnas e d'òmes de l'epòca medievala fins a uèi. 

EQUIPA ARTISTICA


Pascal Caumont, cant
Louis Merlet, alto
Paco Labat, percussion


Pascal Caumont
Cantaire, collector, compositor e coordinator artistic de Pirèna Immatèria, Pascal Caumont transmes lo cant occitan dins mantuns paises en conservatòris e universitats. Especialisat dins lo cant collectiu, que practica activament alprès de cantaires de paises variats, collècta de repertòris, d'estiles e de tecnicas en Euròpa del Sud, principalament en Itàlia, Espanha, Portugal, Sardenha e dins Pirenèus. Assegura la direccion artistica del Festenal internacional de polifonias Tarba en Canta e la coordinacion artistica de l'associacion Pirèna Immatèria.

Louis Marlet 
Musician
Musician, ex alto-solo de l’Orquèstre de Cambra de Tolosa, Quaturor Eleusis e Ensemble Pythagore, Louis a desvelopat la practica de l'improvisacion liura, lo tango e world music orientala e asiatica. Practica las performanças, lo land-art musical, la pedagogia de grope.
Professor al Conservatòri de Tolosa, intervenant Tai-Chi per musicians. Formator de las Conferéncias sus la percepcion e compreneson de las musicas novèlas. En 2023, Louis intègra l'equipa artistique de Pirèna Immatèria dins lo quadre del projècte Musicas Del Conviure amb Pascal Caumont. 

Paco Labat
Musician

Paco Labat a un percors atipic. Alara estudiant als Bèls-Arts de Tolosa, comença a s'impregnar de la musica e se consagra pauc a pauc al monde de las percussions, dins lo qual exprimís plenament sa creativitat. Tòca a d'estiles nombroses : de musicas orientalas a las musicas jazz e improvisadas, de las musicas ancianas a las musicas actualas. Desvelopa tanben sos talents de percussionista alprèp de diferent univèrs artistics coma son tast per la transmission lo mèna a trabalhar pendent d'annadas nombrosas al Conservatòri de musica tradicionala de Tolosa e a dirigir d'estagis a l'entorn de las musicas popularas. 


FICHA TECNICA


Alprès de l'equipa artistica

CONTACTE DIFUSION



Contactar Pirèna Immatèria : <infos@pirena-immateria.org>


Contactez nous a propos de cette page