fabrica

Basa : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Lo Pichon Micolau en provençau

Lo Pichon Micolau en provençau

Genre : Roman jeunesse
Secteur : Littérature
Aire culturelle : Provence
Occitan : Moitié-Moitié
Recompense : Seleccion Prèmi literari Calandreta
Support : Livre
Date : 2016
Créateur : Sempé
Goscinny
Alessio, Michel. Trad.
Fait partie de : IMAV éditions


«  C’est chouette ! » Ara Lo Pichon Micolau se crida en provençal : « Es chanut ! » 

Son milièrs d’enfants qu'an aprés a legir amb Le Petit Nicolas. Ara, a l’escòla o en familha, poiràn descobrir las aventuras de l'escolan plan conegut en occitan : aquí en provençal (i a tanben una version en nissart), mas tanben en lemosin, en lengadocian, en vivaroalpenc, en auvernhat e en gascon.
Dins aquesta edicion bilingüa, retrobaretz sièis istòrias en provençal e en francés sortidas de La Rentrée du Petit Nicolas (On va rentrer- Les Invincibles – La cantine – Souvenirs doux et frais – La maison de Geoffroy – Excuses)


Un traductor renommat

Michel Alessio, format en literatura e linguistica, trabalha al ministèri de la Cultura a París aprèp  aver passat son enfancia e sos estudis dins la region Provença-Alps-Còsta d’Azur.
Estacat a la pluralitat culturala, contribuiguèt a divèrses obratges sus las lengas de França, l'ortografia e las evolucions del francés contemporanèu.


Colleccion : Le Petit Nicolas dans les Langues de France
França es rica de 75 lengas de França. Las edicions IMAV se son lançat un desfís : tradusir Le Petit Nicolas dins totas aquestas lengas. Benlèu que l'òbra de Goscinny e Sempé serà la primièra a faire aquel torn de Gaula complet. Aquesta s traduccions s'inscrivon dins l'encastre d'una ambiciosa colleccion de las Lengas de França que cerca a promòure la diversitat linguistica en França.


Contactez nous a propos de cette page