fabrica

Basa : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Anaïs Vaillant

Anaïs Vaillant

Domaine d'activité : Conférencier
Genre : Linguistique
Secteur : Ethnologie / PCI Théâtre
Aire culturelle : Provence
Occitan : Un peu
Support : Spectacle vivant
Fait partie de : FeM Collectiu
Terrain à Déminer
Ligams



Anaïs Vaillant es una etnològa de formacion, ara interessada per l'educacion populara.

Nissarda d'origina, son gost per la cultura, la musica e los rites carnavalescs sus los quals trabalha encara uèi, la mènan notadament al Brasil. Ne tornarà amb un projèct de tèsi, sostenguda en 2013, e titolada "La batucada des gringos" : Appropriations européennes de pratiques musicales brésiliennes.

Sceptica per çò qu'es d'una mena de mondializacion culturala e de reapropriacion que pòt pas que constatar, Anaïs Vaillant tòrna en França, en Provença, e decidís aquí de far d'aquesta region son nòu terraire d'enquista, s'interessant a la lenga occitana, a la nocion de "folclòr". Tòrna descobrir una part d'eiretatge familial (son paire es lo musician Patric Vaillant), de cultura tradicionala, de praticas popularas...

Tornam trobar uèi Anaïs Vaillant dins un cèrte nombre de collectius carnavalescs, qu'anima e estúdia tot a l'encòp.

En 2013, se forma alprèp de Franck Lepage, famós autor de conferéncias gesticuladas sus l'educacion populara. Ne sortirà un projèct similari prepausat per Anaïs Vaillant, a l'entorn de l'antropologia, de la sociologia : "Comment j’ai goûté à la multiplicité, une ethno-conf", autrament nomenada "Culture à toutes les sauces". Apuèja son discors, particularament critic, per son eprcors personal, sos rencontres, sos estudis, sos contractes professionals, e espeta los mecanismes de dominacion culturala a l'òbra de pel Monde.

Fait partie de




Contactez nous a propos de cette page