Mediatèca

Bibliotèca : Tèxtes, sons, vidèos, imatges, sites web : tota la documentacion numerica occitana recampada dins la Mediatèca d'Occitanica
Licéncia Licence Ouverte
Jutjament del « Si j'étais Roi » / Beluga de Limós ; CIRDOC pour l'édition numérique
Auteur : Beluga de Limós
Editeur : CIRDÒC-Mediatèca occitana
Date d'édition : 2007
Auteur(s) secondaire(s) : Centre interrégional de développement de l'occitan (Béziers, Hérault). Éditeur scientifique
Vernet, Florian (1941-....). Correcteur sur épreuves
Sujet : Carnavals -- Limoux (Aude)
Limoux (Aude) -- Moeurs et coutumes
Beluga de Limós
Source : CIRDÒC-Mediatèca occitana, BI 1
Période évoquée : 20..
Type de document : Text
texte électronique
Langue : oci
Format : application/pdf
1 vol. (11 p.)
Droits : Beluga de Limós
Réutilisation : Creative commons = BY - NC - ND
Permalien : http://www.occitanica.eu/items/show/20071
Mise à jour de la notice : 2018-11-20 P.A.


Embed

Copy the code below into your web page

Carnaval de Limós de 2007 : jutjament del « Si j'étais Roi » [Tèxte electronic]
Cada an, aprèp gaireben tres meses de festivitats cada fin de setmana, lo carnaval de Limós s'acaba amb coma apogèu la nuèch de la Blanqueta. Aquel dimenge a mièjanuèch, carnaval, que demorèt totas aquelas setmanas sus la plaça de la Republica, es jutjat.

Aquestes jutjaments permeton de reglar en plaça publica totes los problèmas de la societat limosenca de l'annada passada. Qualques còps, es complicat de comprene e d'explicar las allusions, los noms de vilatges o de personas, per de que fan referéncia a de luòcs, de personatges o d'eveniments locals. Mas aquestes jutjaments permeton tanben de faire un recapitulatiu dels eveniments internacionals e nacionals màgers de l'annada.

Carnaval es invariablament acusat de totes los mals, quin que ne siá lo nivèl, local, nacional o internacional, jutjat colpable e executat.

L'annada 2007 vei lo retorn d'un carnaval ja jutjat e brutlat ! Es fait un rampèl dels dos jutjaments precedents d'aqueste meteis carnaval en 1996 e en 2002. Seriá doncas una trèva... O un cas de recidiva. En efècte, aqueste jutjament, juste abans las eleccions presidencialas, es plan centrat suls discorses securitaris en vòga en aqueste moment. Mas l'accent es mes sul fait que la seguretat de la vila es plan assegurada amb l'arribada de pompièrs e gendarmas novèls. S'i fa tanben referéncia al « carchériser » de Nicolas Sarkozy.
Veire lo fichièr